Hej!
Johan Lindh heter jag och har jobbat som guldsmed i 28 år.
Jag är medlem av Göteborgs guld och silversmeders mästarförening.
1989 började jag yrket som lärling hos min far på Guldsmedjan i Linköping och efter 6 år så tog jag mitt gesällbrev. Vi hade vårat familjeföretag till maj 2014, jag hade då arbetat i branchen i 25 år. Nu var det dax att göra något nytt och Vigsel och Design AB startades. Vår specialité är förlovning och vigsel men nu har vi ingen fysisk butik. Nu kommer vi överens om när och var vi ska ses, och för den som bor i eller i närheten av Linköping så har jag servicen att jag kommer till kunden.

Efter min gesäll åkte jag till Tyskland och provjobbade på en fabrik där 900 guldsmeder satt på löpande band, det var en intressant livserfarenhet. Senare så vidarutbildade jag mig i Danmark, där jag gick en fattningsutbildning på Tekniska skolan i Köpenhamn.
Jag fick en bra grund för vidare utbildning inom yrket som juvelsfattare. Det blev ett långt uppehåll innan jag utbildade mig vidare inom juvelsfattningen och när det var dags så var det helt nya tekniker som jag fick möjlighet att lära mig... nu var det med mikroskop och tryckluft! Idag så sätter jag stenar åt mina kunder och även åt ett antal andra guldsmedsföretag.

Jag har ett väldigt stort intresse av diamanter som jag utbildade mig på i Belgien. Idag har jag direktkontakt med ett sliperi i Belgien som levererar mig stenar som är slipade som "very good till excellent". Jag säljer stenar till både företag och privatpersoner.

Med hjälp av allt detta så är jag idag oberoende av att använda mig av en massa leverantörer som i slutänden kostar dig som konsument onödiga pengar.

Varmt välkomna, till ett nytt företag med mycket erfarenhet i branschen!
Hoppas vi ses eller hörs! /Johan Lindh